Over GOAL!

Mensen met een ernstige psychiatrische aandoening kunnen  vaak niet goed meedoen aan de huidige gecombineerde leefstijlinterventies (GLI’s). Dit terwijl zij juist veel baat hebben bij meer aandacht voor leefstijl. Het kan hun lichamelijke en geestelijke gezondheid verbeteren, maar door de psychiatrische aandoening ervaren zij vaak extra uitdagingen. Om een passender aanbod te creëren heeft GGz Centraal in samenwerking met cliënten, ervaringsdeskundigen, GGZ-specialisten, GLI-experts, verzekeraars en gemeenten het GOAL! programma ontwikkeld. GOAL! is voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening die ambulante behandeling ontvangen en thuis of in beschermde woonvormen wonen. Het programma is gebaseerd op de huidige GLI’s, maar biedt meer ondersteuning en wordt gegeven door experts met kennis over psychiatrische problemen. De focus ligt op verschillende leefstijlfactoren en er is veel aandacht voor het vinden van passend aanbod in de wijk.

Proefdraaien met GOAL!

GOAL! is een nieuw programma. We zijn nu aan het proefdraaien met 50 mensen op de Veluwe. We sluiten aan bij bestaande samenwerkingen in de gemeente. Zo vinden de groepssessies in Harderwijk bewust plaats in het lokale praktijkhuis van Ixta Noa, een organisatie voor en door mensen met psychische kwetsbaarheid. Tijdens deze proeffase vergoeden alle zorgverzekeraars, behalve ONVZ, deelname aan GOAL! binnen de NZa Beleidsregel Innovatie. Omdat we nog aan het proefdraaien zijn evalueren we het programma ook met hulp van financiering van ZonMw en de Hersenstichting. Lees hier meer over >

Ontvang het nieuws direct in je mail

Maak kennis met het team van GOAL!

Jeroen Deenik

Projectleider en onderzoeker

Bianca Braakhuis

Projectleider

Carla Neppelenbroek

Leefstijlcoach

Gysella Oosterhuis-van Poelgeest

Leefstijlcoach

Thalita van Rossum

Leefstijlcoach

Ramon Potter

Beweegprofessional

Mariette Houwert-Zuidema

Diëtist

Daniëlle Pos

Projectondersteuner

Chermaine Noortman

Promovendus

Elisa Pasman

Stagiair

Ivette van der Kroon

Stagiair

Lotte van Rossum

Stagiair

Informatie voor professionals

GOAL! bevindt zich op dit moment in de experimentele fase en draait in de regio Veluwe. Op de landkaart kun je zien in welke plaatsen in de regio het project loopt. Inwoners van deze plaatsen kunnen dus meedoen aan GOAL!.

Leefstijlcoach of voedings-/bewegingsprofessional? Bekijk de vacaturewebsite van GGz Centraal voor actuele vacatures op dit gebied.

Bekijk de vacaturewebsite van GGz Centraal voor actuele vacatures op dit gebied.